Wednesday, 24 April 2013

Kehidupan. Syukur.

Assalamualaikum!
Nenenene nampaknya aku sedang mengisi masa lapang sebab terkena Tweetlimit dekat Twitter hahaha.
Nak tengok CSI, hm malas nak foukus sebab dah tengok episod tu.

Sooooo,
Today is my 7th day of therapy. So far I'm feeling nothing but still Alhamdulillah. So tengah-tengah buat theraphy tadi tu, I saw a man walking near the therapy centre. Haaa terus terlintas nak tulis pasal mende ni, even though korang-korang akan nampak macam mende ni tak penting sangat. Alaaaa, mende alah jeeee.

Poor him.
Lelaki tersebut I think, boleh dikategorikan sebagai kurang waras. Dengan rambut menggerbang gaaaaahh, tak pakai selipar and baju lusuh, I am pretty sure lelaki tersebut kurang waras. I'm not gonna say he is gila because yaaa knowww, it's kinda rude. RUDE. Siapa kita untuk mengesahkan hamba Allah sebegitu, ghupaa dia cenggitu, sebagai orang gila? Kita cuma manusia biasa, sedarlah :)

Kesian tengok lelaki trsebut. Berjalan menonong laju, tak pandang kiri kanan pun. Kesian. Apa agaknya perasaan dia berjalan tak pakai selipar mahupun kasut? Dahla musim-musim sekarang ni tengah panas menggelegak sampaikan kita semua nak keluar rumah pun malas. Pikir dua tiga empat kali baru lah decide nak keluar ke tak. Kan kan kan? Lagikan lelaki tersebut yang tak pakai pape tutup kepala, alas kaki. Jalan pulak atas tar yang berketik-ketik panas. Agak-agak apa dia rasa? Kesian kan? Kalau kita duduk kat tempat lelaki tersebut, tak pakai selipar pastu jalan-jalan atas tar, huish hanya Allah yang tahu cemane rase pedihnya tapak kaki. Mungkin rasanya macam kena cucuk dengan jarum-jarum halus lagi panas, mungkin. Boleh bayang tak auch sakitnya Ya Allah!

The conclusion now is, dalam hidup kita ni, sebagai hamba Allah yang sempurna pemikiran, boleh pikir yang mana betul yang mana salah, kita kena sentiasa bersyukur. I'm sure all of you here berpikiran waras. Kalau tak wars, dah kompem-kompem korang tak ngadap blog aku yang comei ni kan kan mwahahaha. So mind yourself that you are all well and say Alhamdulillah. Ingat Allah di mana pun kita semua berada cos without Allah, we are so nothing okay?

gambar ni takde kaitan dengan entry k cuma aku bersyukur ada satu kamera buruk menemani hidupku Alhamdulillah!

Jaga diri, jaga iman, bersyukur dengan apa yang kita ada!
Thank you for reading my entry!
Assalamualaikum :)

4 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah :) jazakallahu khairan kathira for reading my blog

      Delete
  2. alhamdulillah... bersyukur seadanya.... haaaachoom!!!! akak demam, batuk dan sesema ni.. adehhhh

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. syukur kita diberi akal fikiran yg waras.

    ReplyDelete